lunes, 12 de julio de 2010

Catalunya, Egor

GEN.CAT

Como se llama el organismo de las nuevas tecnologias?

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) es crea amb la finalitat d'atendre des de l'Administració pública els reptes i la problemàtica que el nou escenari del sector de les telecomunicacions i de la societat del coneixement plantegen.

La Secretaria és responsable, entre altres competències, de la política general sobre informàtica, telecomunicacions i societat de la informació a Catalunya, impulsa els respectius sectors econòmics i l integra les tecnologies de la informació a tots els àmbits de la societat catalana.

A més, el Departament de Governació i Administracions Públiques té vinculat el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), entitat de dret públic sotmesa a dret privat, que es va crear per integrar tots els serveis informàtics i de telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya en una única estructura.

En aquest sentit, el Centre dissenya, construeix, coordina i desplega tots aquells projectes i accions dins l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que són necessaris per assolir el desenvolupament de la societat del coneixement a Catalunya.


Como se llama su red de espacios? (Punt TIC, xarxa OMNIA)

La Xarxa de Telecentres de Catalunya (XTC) va néixer l'any 2002 arran del Pacte Institucional per a la promoció i el desenvolupament de la societat de la informació a les administracions públiques catalanes, aprovat pel Parlament de Catalunya el 23 de juliol de 2001. Un dels aspectes fonamentals del pacte era la creació d'una xarxa de punts públics d'accés a Internet amb l'objectiu de minimitzar el risc de fractura digital i garantir l'equilibri territorial i la cohesió social en la nova societat del coneixement.

Els telecentres que integren la XTC, composta actualment per gairebé 500 telecentres estesos per pràcticament la totalitat de la geografia catalana, l'integren les comunitats de teletreball, Omnia i el projecte pilot de programari lliure, estan ubicats en Ajuntaments, Consells Comarcals, biblioteques públiques, punts d'informació juvenils, associacions veïnals, etc.

Actualment la STSI té el ferm propòsit de dissenyar i desenvolupar un projecte de remodelació i impuls de la XTC, per tal de millorar els serveis que s'ofereixen des dels telecentres a la ciutadania, i perquè es converteixin en la infraestructura territorial a través de la qual la Generalitat de Catalunya i altres poders públics poden implementar les polítiques TIC amb les màximes garanties d'eficàcia.

El projecte de remodelació i impuls de la XTC pretén aconseguir una millora dels serveis que s'ofereixen al ciutadà des dels telecentres, ja que es considera que la xarxa és l'instrument fonamental de difusió de la societat del coneixement a Catalunya. La raó per la qual la XTC es considera fonamental és per la seva lluita contra la fractura digital, amb l'objectiu de construir un model de societat del coneixement socialment cohesionat i territorialment equilibrat.

De fet, la XTC, tant en la seva vessant física com en la virtual, és l'element clau a través del qual el Govern de la Generalitat de Catalunya pot implantar les seves polítiques de societat del coneixement en el territori, conèixer les necessitats dels ciutadans i poder atendre-les, i ajudar a que tots vegin la xarxa com a seva ia aprofitar els avantatges que té accedir i moure's amb facilitat per la societat del coneixement.

En aquest sentit, la XTC és l'espai privilegiat a través del qual implantar les polítiques d'alfabetització digital adreçades a tota la població, que es orquestren mitjançant convocatòries d'ajuts i altres accions.

Finalment, un altre dels aspectes clau és la creació de continguts-de qualitat, atractiva i realment útil-, per a aquesta nova societat del coneixement. És evident que la creació de continguts està incentivada per la seva demanda, i per fer les connexions cada vegada millors que permeten el desenvolupament de continguts digitals cada vegada més sofisticats, com els audiovisuals. És en la mesura que anem superant la fractura digital que la massa crítica que demana aquests continguts creixerà. De la mateixa manera, només en funció que hi hagi continguts que justifiquin la necessitat d'accedir a la societat del coneixement, serà més fàcil atreure i convèncer els ciutadans de la importància d'estar a la xarxa. Aquesta aposta també pot desembocar en la creació de nous models de negoci a Catalunya, i garantir així mateix la creació de continguts de qualitat en català i la normalització de l'ús d'aquesta llengua en les TIC i de la difusió de la cultura catalana a través de la xarxa.

La XTC, entesa com gresol de totes aquestes línies d'actuació, té un futur brillant que ultrapassa la mera funció del punt públic d'accés a Internet. Per això, la xarxa ha de créixer i estar oberta a noves possibilitats.



Que tipo de acreditación se les está haciendo a los dinamizadores?

Máster de dinamització de la societat de la informació i el coneixement.


Que es PIMESTIC?

PIMESTIC és el pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i per ACC1Ó per promoure les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’empresa catalana.

L’objectiu final del pla, que es desenvoluparà en el període 2007-2010, és la millora de la competitivitat de les empreses catalanes mitjançant la introducció i la utilització eficient de les TIC.

Els destinataris del pla són les micro, petites i mitjanes empreses catalanes de tots els sectors d’activitat. En concret, les pimes “pragmàtiques”, que adopten la tecnologia quan ja és madura i de les quals existeixen casos d’èxit, i les “conservadores”, que implanten les solucions quan la seva utilitat ja és una evidència i gairebé ja està en desús.

No hay comentarios:

Publicar un comentario